Осем идеи за подаръци за Коледа

Най-големият подарък за Коледа за всички нас е Рождество Христово. В последните години разбрах, че подаръци получаваме всеки ден. И всеки ден живеем  празник. Вярвам, че  нашата любов и доброта правят от малките неща голямо чудо. И вярвам, че всичките ни  (по) желания, прошепнати в Коледната нощ се сбъдват.

 

IMG_20181212_114502[1]_opt

Но Традицията повелява да има и Коледно дърво. И под дървото – коледни подаръци. Имам няколко идеи какво да сложим в тези именно лъскави пакети, защото  колкото по-голямо е предлагането, толкова по-труден е изборът.

Книга. Виждам как загубих по-голямата част от аудиторията :). Книгата е „Вечната класика“ в подаръците и за малки и големи и за още по-големи. Разбира се, това е подарък за най-близките до нас, чиито интереси и предпочитания познаваме. Книгата може да бъде детска, може да е енциклопедия, може да бъде и готварска дори. Защо не и електронна книга. Пазарът предлага голямо разнообразие и на всякакви цени.

 

Билети. Също така с широк ценови диапазон и на всеки според интересите: Самолетен билет за екзотична дестинация(в случай, че сбъдвате мечта на любим човек). Билет за концерт. Аз лично моят вече го изконсумирах на 12 ноември с концерта на Манхатън Трансфър. Иначе беше коледен подарък. Така се и чувствах – като на Коледа. Билети за театър. Дори може на Коледа да подарите билети за Новогодишното представление в Народния театър. По-раничко трябва да се закупят. Но след представлението ще посрещнете Новата година на площад „А. Батемберг.  Билет от Националната лотария – така прехвърляте отговорността за подаръка на някой друг, а именно – каквото се падне, такъв ти е късметът.  Билети за градски транспорт – талон за 10 пътувания например. Аз бих се зарадвала.

IMG_20181212_104312[1]_opt

Свещи и свещници. За коледния уют е задължително да има светлина и топлина. Ръчно изработените вещи показват вкус и специално отношение към адресата на подаръка.

Около празниците е добре винаги да имате “ под ръка“ дребни подаръчета, бутилка вино и джинжифилови курабийки. Това – за случаите на случайни срещи, изненадващи гости  и ей така -„за всеки случай“.

Картина или друга декорация за къщата е подарък практически за цялото семейство, но винаги трябва да има нещо дребно за по-малките деца.Картините, по-специалните подаръци или „подаръци за всички наведнъж“ препоръчвам да се купуват няколко дни преди Бъдни вечер. Така ще имате спокойствие и време да избирате дълго, внимателно и без риск от импулсивни покупки. И, разбира се, всичко ще бъде старателно опаковано.

Бижутерия. Едно бижу винаги е подарък. Добре е да знаете дали дамата е с перфорирани уши, дали носи пръстени изобщо и дали има алергия към някакъв метал. С диаманти никога няма да сбъркате.

46501696_1155474731272223_1881413129842196480_n

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *