Иконата- личен подарък

Православният календар е изпълнен с празници и чествания. Някои от тях отбелязваме с особена тържественост.  Светците са съхранили  православната вяра за нас. Ние в знак на благодарност ги изографисваме в църкви . Като икони ги внасяме в дома си с надежда да ни покровителстват и да ни държат в правия път. Кръщаваме децата си на светци. Все хубави имена – силни и святи. Празнуваме именни дни.

img_20161124_0835281_opt

Първото нещо, което ни хрумва за подарък на именник е икона на Светеца, чието име носи. Голяма е вероятността, обаче, той вече да има много такива. От Кръщенето  до днес – за всеки Имен ден- поне по една. Заложете на второто нещо, което ви хрумва за подарък на именник.

img_20161124_0828241_opt

Изберете икона за себе си и за вашия дом. Изберете я лично, с любов.  Не мисля, че има значение големината и материала на иконата. От значение е вярата. От значение е молитвата, която отправяме. Силата на вярата и силата на молитвата. Силата, с която ще ви притегли иконата, когато я видите за пръв път. Вие ще познаете вашата икона. Ще я усетите в сърцето си. Подарете икона на себе си. Иконата е личен подарък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *